Preventie

preventie

Waarom controle?
Naast het goed onderhouden van uw gebit (door middel van poetsen en flossen), is een regelmatige controle door een tandarts van groot belang. De tandarts controleert de staat van uw gebit op eventuele problemen (zoals gaatjes of pijnklachten) en maakt met enige regelmaat rontgenfoto's om te controleren of alles wat niet zichtbaar is in orde is (denk aan de ligging van een verstandskies, de wortels van uw tanden en kiezen, of verouderde vullingen).

Sinds februari 2019 werkt bij ons Sanne 't Hart. Sanne heeft vele jaren ervaring in het instrueren van de vele methoden om uw gebit dagelijks te reinigen. Daarnaast besteedt ze veel aandacht aan de gezondheid van uw tandvlees.

Veel van onze patiënten zien het belang van een gezonde mond en gaan daarom meerdere keren per jaar naar Sanne om hun gebit in optimale conditie te houden. Zij weten dat alleen met de hulp van Sanne ze levenslang een gezond gebit kunnen houden.

Patiënten die nog elders naar de mondhygiënist gaan kunnen ook bij Sanne terecht voor hun reguliere schoonmaak beurt.

Onderzoek van de Universiteit Nijmegen heeft uitgewezen dat het eens per halfjaar controleren van uw gebit zowel problemen als extra kosten voorkomt.

Geen klachten wil niet zeggen dat alles oke is!

Daarnaast is sinds kort bekend geworden dat ontstekingen in de mond een zeer nadelige uitwerking hebben op hart, bloedvaten nieren, rheumatische klachten en Alzheimer. Zeker op het gebied van tanden en kiezen geldt "voorkomen is beter dan genezen".

Veel van onze patiënten bezoeken regelmatig onze mondhygiëniste en/of onze preventie-assistente en doen er alles aan om hun gebit tot op hoge leeftijd in een perfecte staat te houden.

Zelf kunt u al veel doen om zo min mogelijk klachten te krijgen uw suiker en/of andere zoetigheid te minderen, zoals op dit filmpje is te zien!